אני אוהבת לקרוא לעיתים ראיונות עם אנשים מעניינים, לפעמים נחבאות שם תובנות יפות. אז החלטתי לראיין את עצמי.
מאת: חגית רימון
צילום: אסף קוזובסקי
מהו זכרון הילדות הכי מוחשי שלך?
בבית הספר היסודי הייתי "מלכת הכיתה", או אחת מכמה "מלכות". הייתי טובה בלימודים ובספורט, וכשחילקו את הבנות לשתי קבוצות כדי לשחק כדורסל או כדורעף, אני הייתי מהשתיים שבחרו מי תהיה בקבוצה. בסביבות כיתה ד', אחת הבנות, עדית, ואח"כ הייתה גם עוד מישהי ששכחתי את שמה, רצתה להיות "מלכה", והדרך שמצאה הייתה לפגוע בי. בלי שעשיתי לה דבר, היא הכריזה בפני הבנות על חרם עליי.
בשיעורי הספורט היינו מתחלקות לשני טורים בישיבה, אני ישבתי בתחילת הטור ומאחוריי רוב הבנות. לאחר תחילת החרם נותרו מאחוריי, תרתי משמע, רק 3-4 בנות. בכל שיעור הרגשתי בתחילתו לא נעים לראות את הטור הקטן מאחוריי.
מאז החרמות האלו די סתמתי את הפה ולא חיפשתי להנהיג דבר, מלבד את עצמי. הפכתי גם ליותר ביישנית. למשל בלימודי המשפטים באוניברסיטה, גם כשידעתי את התשובה, התביישתי להצביע. ולאחר מכן כשעבדתי במחלקה לחקירות שוטרים, אם הייתה ישיבה עם יותר משני משתתפים, חששתי לומר את דעתי. מאז למרבה המזל זה השתנה. אבל אין ספק שילדותנו צורבת בנו דברים, גם בתת המודע, ולא פשוט להשתחרר מהם.
מהו הכישלון הכי גדול שלך?
שהאמנתי לאנשים שלא הייתי צריכה להאמין להם, והתגלו כרמאים. למרבה המזל הם לא היו אנשים קרובים אליי. בעבר (ולעיתים גם בהווה) האמנתי יותר מדי להצגות ולשקרים של אנשים.
מהי ההצלחה הכי גדולה שלך?
יותר מאחת, תודה לאל. המשפחה שלי עומדת בראש. בעבודתי אני זוכה לסייע לעובדים ולוועדי עובדים, וזה מרגש ומספק. וחוץ מזה, דבר נוסף שהיה חשוב לי מגיל די צעיר זה להיות עצמאית, לא להרגיש תלויה באף אחד. כלכלית ורגשית.
ההרגשה של עצמאות מביאה גם תחושה של חופש. להיות רק במקום שנעים לי. המון אנשים נשארים במערכות יחסים או בעבודה גם כשלא טוב להם, וזאת מחשש שלא ימצאו משהו יותר טוב. כל החיים עלינו להתגבר על הפחדים שלנו… כדי לזמן לנו דברים יותר טובים.
מהו הערך הכי חשוב לך?
חשוב לי מאוד שאנשים ידברו אמת. שלא יפגעו האחד בשני. שלא יפעלו מתוך בצע של כסף, כוח ושררה, אלא מתוך הרצון לסייע לאחרים. זו הציפייה שלי גם מחברי הכנסת והממשלה – שיפעלו למען הציבור, כדי להיטיב עם האזרחים.
מה הכי חשוב לך במערכות יחסים?
דבר ראשון כבוד הדדי. שפה יפה האחד/ת לשני/ה. אני מדברת על מערכות יחסים באופן כללי – גם בעבודה, בין בני המשפחה, חברים וגם כמובן בקשר זוגי. בזוגיות חשוב לי להרגיש שיש לי "עזר כנגדי".
מה דעתך על המשפט – תחיו כאילו זה היום האחרון שלכם?
אני נגדו ובעדו. ראשית, לדעתי כן חשוב לתכנן את העתיד, לפחות את העתיד הכלכלי. לא לעשות החלטות פזיזות מדי. ללמוד, להשקיע. מצד שני, חשוב מאוד גם להנות מהחיים, לצאת לחופשות מידי פעם. אם הלב שלך רוצה לנסוע לקוסטה ריקה למשל, תני לו. וזה המקום לציין שאני מארגנת טיול נשים לקוסטה ריקה. זוהי מדינה נפלאה עם המון טבע ובעלי חיים מיוחדים.
ואם הלב שלך רוצה לנסוע להודו לחודשיים או שאת מאוד רוצה ללמוד ציור – תפעלי כדי שזה ייצא לפועל. אני מאמינה שעלינו לממש את הרצונות המגיעים מתוכנו, וחשוב שנדע מהו הרצון האמיתי שלנו.
מהם הטיפים שלך לחיים יותר טובים?
יש לי המון טיפים. למשל – כסף הוא דבר טוב. המון אנשים, ובייחוד נשים, נרתעים מכסף. אבל זיכרו שהכסף מאפשר לעשות המון דברים טובים, גם לעצמך וגם עבור בני המשפחה ואחרים. אז כאשר תאהבי כסף, זה יאפשר לו להגיע אלייך.
טיפ נוסף הוא להעריך את עצמך ולהאמין בעצמך וביקום. כשאת נמצאת במערכת יחסים, מכל סוג שהוא, שאת יותר בוכה מצוחקת, אם את נשארת זמן רב, סימן שאינך מספיק מעריכה את עצמך ואינך מאמינה שמגיע לך משהו יותר טוב. לפעמים מאוד קשה לשחרר, אבל כשאת משחררת את מה שאינו טוב עבורך ואת מאמינה בעצמך, יגיעו אל חייך דברים טובים. צריך סבלנות ואמונה, וגם חברות טובות בסביבה.
בעבר למדתי המון תחומים "רוחניים", והם מסייעים לי במצבי לחץ ואי וודאות. הייתה תקופה שהתחום הרוחני מאוד עניין ומשך אותי ורציתי ללמוד אותו, אז ארגנתי סופי שבוע לנשים עם סדנאות רוחניות, שהיו מדהימות ומרגשות. הזמנתי לשם מנחות מעולות ואני ומשתתפות הסדנאות למדנו מהן טכניקות מצויינות ומאוד נהננו. למדתי מיהודית פלאות תקשור ושיחזור גלגולים. התחום של העולם הבא כל כך ריתק אותי (כי לדעתי מוות זה דבר מלחיץ!), ומפלאות למדתי איך ניתן להגיע לגלגולים קודמים וגם לתקשר. למדתי גם תטא הילינג אצל ניצה יניב ואצל יפעת קדם יהל.
הנה הראיון שלי עם ניצה יניב – איך למשוך שפע לחיים. הייתה לי תוכנית ראיונות אינטרנטית בשם "אישי נשי" שבה ראיינתי נשים רבות על ההצלחה שלכן ועל הדרך שעשו עד היום – הדס שטייף, ורדה רזיאל ז'קונט, צופית גרנט, ג'ודי שלום ניר מוזס ועוד. רציתי להגיע עם התוכנית לטלויזיה אבל זה לא יצא… אולי בעתיד…
איך מושכים שפע והצלחה לחיינו? ראיון עם ניצה יניב
תחום נוסף שהתעניינתי בו הינו ההופונופונו, שעיקרו לומר המון פעמים תודה תודה תודה, ולמדתי סדנאות עם מאבל כץ שהגיעה מחו"ל. מכל התחומים ה"רוחניים" שלמדתי, מה שנותר לי זה רק ליישם את הטכניקות שלמדתי, בחיי היומיום.
טיפ נוסף וחשוב – תני זמן לעצמך. תני לעצמך מקום. קראתי כתבות על נשים שחלו בסרטן, ופעמים רבות הן אמרו שלא הקדישו מספיק זמן לעצמן, אלא נתנו ושירתו את בני המשפחה ובן הזוג על חשבון עצמן.
דבר נוסף שלדעתי חשוב כדי לשמור על בריאות פיזית ונפשית הוא לממש את מי שאת, לחיות בלי מסיכות, לא לשמור בבטן, לשתף, רצוי בעלת מקצוע אמפטית וטובה (באופן אישי עזרו לי מיכל קידר לוי וסיגל קופרמן).
ולסיום – לדעתי חשוב לשמור על איזון בחייך – בכל התחומים!
היה לי כייף הראיון אז אולי אמשיך אותו…
ואם גם את/ה רוצים להשיב על השאלות הללו, שילחו לי תשובות לשאלות בראיון, ואולי נפרסם את הראיון שלכם באתר אישה.
ראיון אישי עם צופית גרנט