מגזין אישה - איתך בכל זמן!

ההצגה "דברי אשה" היא תוצאה של שבירת שתיקה של שתי נשים אמיצות, מול הקהל

"אני מרגישה שאנו נותנות אומץ לאנשים לדבר, להבין שאינם לבד ושיש עוד אנשים שעוברים חוויות מורכבות, ובעיקר לדעת שתמיד יש תקווה ומקום לשיקום ולצמיחה."

מאת: יהורם גלילי
לקראת יום האשה הבינלאומי יציגו נועה פלג גלאור ודסי פפרמן ביום שלישי בהתנדבות במקלט לנשים מוכות באזור השרון הצגה מוזיקלית בבימויה של חני דוק, בה שתיהן מציגות את סיפור חייהן המרתק ואף עוברות מסע מטלטל ומעצים.

השחקניות נועה פלג גלאור ודסי פפרמן והבימאית חני דוק יציגו ביום שלישי 8.3 במקלט לנשים מוכות באזור השרון את "דברי אשה". מדובר בהצגה שבה נועה ודסי מציגות את סיפור חייהן המרתק, ואף עוברות בה מסע מטלטל ומעצים בין אתגרים, התרסקויות, בנייה מחודשת של זהות עצמית, שמחה ותקווה. בתום הההצגה מתקיים מפגש בלתי אמצעי עם הקהל שבו עולים לדיון נושאים כמו: שתיקה, הסתרה, פגיעה מינית וביטוי עצמי ומסרים כמו: השמעת הקול הפנימי, יכולת הבחירה והריפוי.

ההצגה "דברי אשה" היא תוצאה של שבירת שתיקה של שתי נשים אמיצות, מול הקהל. המטרה העיקרית בהצגה הייחודית היא שהיא תעורר מחשבה, רגש ושיח, תחולל שינוי בחיבורים בין המגדרים והמגזרים השונים ובעיקר תעודד אנשים לבטא את עצמם במלואם ולהפסיק לשתוק.

ההצגה נולדה בעקבות השיר "דברי אשה", שאותו כתבה נועה פלג גלאור בהשפעת הצפייה בתוכנית הטלוויזיה "עובדה" שעסקה ברצח הנורא של מיכל סלה ז"ל ובנסיבות הנוראיות שקדמו לו. נועה: "התכנים והמראות לא נתנו לי מנוח וכך תוך מספר ימים השיר יצא לאור. לאחר שהבימאית חני דוק הקשיבה לשיר וצפתה בקליפ היא החליטה לחבר בין דסי לביני, ומאותו הרגע זרמו הטקסטים ונבחרו הקטעים המהווים מוטיב מרכזי בהצגה. אבל אם חשבתם שזו הצגה עצובה או כבדה, טעות בידכם".

הן התחילו לעבוד על ההצגה כבר ביולי  2020 וכמה חודשים לאחר מכן, בעיצומה של הקורונה, הופיעו בחצרות בתים פרטיים, עד שנעשה קר מדי. בין הסגרים הן הצליחו להופיע גם במקומות גדולים יותר עם קהל גדול יותר.

השחקניות נועה פלג גלאור ודסי פפרמן והבימאית חני דוק מספרות כי הן באו לעשות הצגה אומנותית ויצאו עם שליחות. נועה פלג גלאור: "התגובות שאנו מקבלות מרגשות ביותר. יש אנשים שמגיעים להצגה פעם שנייה ושלישית על מנת ש'יפלו' להם עוד אסימונים. יש כאלה שמשתפים בסודות שהוטמנו עמוק בפנים במשך שנים, יש כאלו שהעידו שהצפייה בהצגה יצרה דיאלוג ושיחה בעקבותיה בין אימהות לבנות ובין בני זוג, ויש גם כאלו שאמרו שזו הצגה משנת חיים".

הבימאית חני דוק מכירה את דסי ונועה כבר כמה שנים, שבמהלכן נחשפה לכתיבתן ולשירים שנועה כתבה והלחינה. "הרגשתי שיש כאן סיפור גדול של שתי נשים עוצמתיות, שיכול להתחבר למופע בימתי מיוחד ובלתי נשכח. שתיהן נענו בשמחה לאתגר ותוך כדי העבודה הרגשנו שההצגה בונה את עצמה, משתנה ומתפתחת. נוצרה כימיה מדהימה בין שלושתנו שהובילה לתוצר הסופי של ההצגה".

דסי פפרמן: "עם הזמן הבנו שההצגה היא שליחות גדולה מאיתנו. לכן אנו משקיעות בהגעה לקהלים רבים ומגוונים. התגובות שאנו מקבלות מאירות את השליחות ומחזקות אותה. בכל פעם אנשים נפעמים ולוקחים משהו לדרך מההצגה. אני מודה שזה מה שנותן לי כוחות לפתוח בכל פעם מחדש את הפצעים. ההצגה מאפשרת לאנשים לפתוח את סגור ליבם וגורמת לחלקם להבין את מה שהם עצמם עברו, אבל יותר מהכל ההצגה היא חינוך מחדש. כל מי שרואה אותה מבין לא רק בשכל, אלא דרך הלב, את הדרך לריפוי החברה".

בסיום ההצגה נערכת שיחה עם הקהל, שמאפשרת לאנשים להביע את רגשותיהם, לשאול שאלות, לספר את סיפורם או להזדהות עם נושא שעלה בהצגה. התגובות מאוד נלהבות. חני דוק מספרת כי פעמים רבות אחרי ההצגה ניגשים אליהן אנשים המשתפים בסיפורים ובחוויות אישיות. "אני מרגישה שאנו נותנות אומץ לאנשים לדבר, להבין שאינם לבד ושיש עוד אנשים שעוברים חוויות מורכבות, ובעיקר לדעת שתמיד יש תקווה ומקום לשיקום ולצמיחה. כבמאית אני מקבלת תגובות נלהבות על אופן הבימוי ועל ייחודיות ההצגה, על השפה השונה שיצרתי ועל האפשרות של כל אחד ואחת להתחבר לנושאים העולים בהצגה או לחלקם. יש בהצגה נימת הומור מסוימת שאנשים מאוד מתחברים אליה, וזה מהווה עבורם פורקן ושחרור מהחוויות שהם עוברים במופע, שממנו יוצאים עם תובנות רבות, חיוך ותקווה".

ההצגה מופיעה ברחבי הארץ. ניתן לראות תאריכי הצגות בדף הפיסבוק וכן להזמין הצגות לארגונים

לדף הפייסבוק של ההצגה "דברי אשה":
https://www.facebook.com/dabriisha

×
דילוג לתוכן